3M Nieuwsbrief - juni 2020

Voor jullie ligt de 3e nieuwsbrief van het 3M-project. Deze verschijnt net als de 3M-nieuwsflits 2x per jaar. In deze nieuwsbrief vinden jullie alle laatste nieuwtjes over het 3M-project. Vanwege de situatie van de afgelopen maanden i.v.m. COVID-19, is het ditmaal een korte nieuwsbrief voor de zomervakantie.

 
 
3M

Scholen weer open!

Wat waren we blij te horen dat de scholen weer open mochten op 11 mei! Na een paar weken met veelal halve klassen mochten er in de laatste maand voor de zomervakantie nog even hele klassen naar school. Het moet een rare tijd geweest zijn voor iedereen. We duimen dat na de zomervakantie het onderwijs weer zonder al teveel beperkingen door kan gaan.

 

3M

3M

3M fase 2 na de zomer

Na de zomervakantie hopen wij het onderzoek op onze fase 2 project- en netwerkscholen weer op te kunnen pakken. Dat houdt in dat wij graag weer langskomen om video-opnames te maken en vragenlijsten en computertesten af te nemen. Vanzelfsprekend houden wij hierbij rekening met alle COVID-19 voorzorgsmaatregelen. Na de zomervakantie nemen wij met iedere fase 2 project- en netwerkschool contact op om afspraken te maken.

 

3M


3M

3M-toolbox en e3M

In onze online toolbox staan momenteel 30 lesbrieven. De toolbox wordt deze zomer uitgebreid met 40 sprankelende nieuwe les- en projectactiviteiten zoals meertalige rekenlessen, meertalige Elfjes, spelletjes en veel meer. Neem een kijkje en laat ons weten wat je van de activiteiten vindt door de vragenlijst in te vullen!

Ook onze online leeromgeving e3M is in ontwikkeling. Na de zomer zijn beide thema's Vogels en Bruggen beschikbaar in het Nederlands, Fries, Engels, Pools, Arabisch en Tigrinya. M.b.v. onze stagiaires Yuting en Zuleyha zijn beide thema's uitgebreid met het Chinees en Turks. En in samenwerking met het Huus van de Taol en met één van onze student-assistenten voegen we daar de komende maanden nog Drents en Duits aan toe! Deze 4 talen zijn vlak na de zomer beschikbaar. Houd ons Twitter-account, nieuwsbrief en website in de gaten voor updates!

Wil je de omgeving piloten? Dat kan! Aanmelden kan door de naam van je school, contactpersoon en e-mailadres naar ons te mailen. Na aanmelding krijg je een toegangscode toegestuurd. Even rondkijken in de omgeving kan ook door als 'gast' op e3M in te loggen.


 

3M

3M

Taaltroost

Het is nog mogelijk om mee te doen aan het project Taaltroost / Taaltreast! Taaltroost is een variant op het eerdere project Taal yn Byld (Taal in Beeld). Leerlingen en ouders (i.s.m. school) gaan samen op zoek naar taalschatten en maken daarvan een mooie inspirerende troostende poster.

Voor meer informatie, neem een kijkje op de website. De mooiste posters maken kans op een gedrukt exemplaar op PVC-doek. Leuk om de school of het centrum van je dorp/stad mee op te vrolijken!

 
 

Afscheid stagiaires

3M

Van februari t/m juni 2020 hadden wij binnen 3M stagiaires Yuting en Zuleyha van de Master Multilingualism van de RUG (en nog eens 4 mede-studenten in andere projecten! - allemaal rechts op de foto te zien). Met de hulp van Yuting en Zuleyha is e3M uitgebreid met Chinees en Turks! Wij bedanken alle stagiaires voor hun harde werk en gezelligheid en wensen hen alle succes voor de toekomst!

 
 


 

Afscheid student-assistenten

3M

Na enkele hele mooie en gezellige jaren moeten wij helaas afscheid nemen van onze trouwe en immer enthousiaste student-assistenten Doaa, Wendy en Hessel. We verwachten veel van hen terug te zien voor afstudeeronderzoek, stages in het kader van vervolgstudies en wie weet ooit als junioronderzoeker. Veel dank voor jullie inzet en heel graag tot ziens!
In de volgende nieuwsbrief stellen de nieuwe student-assistenten en junior-onderzoekers zich aan jullie voor.

 
 


 

Presentaties


3M1-3 juli 2020, online vanuit Groningen
SIG 10, 21 & 25 Conference 2020
Meerdere presentaties van het 3M-team


3M10-14 augustus 2020, Groningen: VERPLAATST NAAR 2021
World Congress of Applied Linguistics (AILA)
Meerdere symposia en presentaties van het 3M-team


3M25-28 augustus 2020, Glasgow, Schotland: VERPLAATST NAAR 2021
European Conference on Educational Research (ECER)
Meerdere symposia en presentaties van het 3M-team

3M10-12 september 2020, Zagreb, Kroatië: VERPLAATST NAAR 2021
International Association of Multilingualism (IAM) L3 conferentie
Meerdere presentaties van het 3M-team

3M8 oktober 2020, Eindhoven
Heritage Language Schools Eindhoven (HSLE) Symposium
Presentatie van het 3M-team

3M evenementen


3M6 oktober 2020, NHL Stenden hogeschool, Leeuwarden
Reflectieavond voor fase 2 projectscholen

 
 
3M
 
 
3M


It 3M-projekttiim winsket elkenien in moaie simmer ta!
Het 3M-projectteam wenst iedereen een mooie zomer!
The 3M-projectteam wishes everyone a beautiful summer!

 
 
3M
 

3M

 

NHL Stenden Hogeschool
Lectoraat Meertaligheid & Geletterdheid
t.a.v. 3M-project
Postbus 1080
8900 CB Leeuwarden
Tel. (receptie): 088-9917000
3mproject@nhlstenden.com

 
3M Website3M Twitter3M Facebook3M LinkedIn
Het 3M-project is een project van NHL Stenden Hogeschool Het 3M-project is een project van NHL Stenden Hogeschool 3M wordt gefinancierd door SiA


Oanmelde foar de nijsbrief kin fia 3mproject@nhlstenden.com.

Dizze nijsbrief wurdt ferstjoerd troch ien fan ús 3M-partners:
it Mercator Europeesk Kennissintrum foar Meartaligens en Taallearen.